Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Door - admin

Kan een lichtstraat grote effect hebben op de sfeer binnen een ruimte?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die voor een uitbouw kiezen. U hoort dan ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor een lichtstraat in de uitbouw. Hierbij hoort u vaak ook dat een lichtstraat een groot effect kan hebben op de sfeer binnen de kamer in huis. Het simpele antwoord hierop is ja. Echter zit er ook nog wat informatie bij dit antwoord.

Verschillende vormen van een lichtstraat

Een lichtstraat is in verschillende vormen te vinden. Het is dan ook belangrijk voor de sfeer om te weten welke lichtstraten er allemaal zijn. De meest bekende lichtstraten zijn de zadeldak lichtstraat, de lessenaar lichtstraat en de vlakke lichtstraat. Het verschil tussen deze is de manier van het plaatsen.

Een zadeldak lichtstraat is een lichtstraat die in de vorm van een puntdak te vinden is. Dit is de soort lichtstraat die u veel tegen zult komen. Vooral op een plat dak kan dit erg mooi uit komen. Hierdoor kunt u namelijk wat meer hoogte in het dak brengen.

Ook is het mogelijk om te gaan voor een lessenaar lichtstraat. Dit is een lichtstraat die veel lijkt op een zadeldak lichtstraat. Echter is het maar de helft hiervan. In sommige gevallen kan dit erg mooi uit komen. Ook hiermee is het mogelijk om meer hoogte te krijgen op uw dak.

Verder heeft u nog een vlakke lichtstraat. Dit is een lichtstraat die gewoon ter hoogte van het dak geplaatst wordt. Deze lichtstraat is eigenlijk het meest veelzijdig. Dit komt omdat het installeren lichtstraat voor zadeldak hiermee een stuk makkelijker is. Echter is het ook mogelijk om een soortgelijke lichtstraat te plaatsen voor een vlak dak.

Hoe heeft een lichtstraat een effect op de sfeer?

Eén van de beste manieren om sfeer in uw huis te krijgen, is door middel van licht. Dit is ook het geval bij een lichtstraat. Hoe meer licht u in huis hebt, hoe beter de sfeer is. Vooral bij natuurlijk licht is dit het geval. Als u een donker huis hebt, is de kans groot dat ook de sfeer in huis donker wordt.

Een lichtstraat is een makkelijke manier om meer licht in uw woning te krijgen. Dit komt omdat dit de mogelijkheid biedt om naar buiten te kijken terwijl de sfeer ook nog eens beter wordt. Het huis oogt vaak een stuk opener als u een lichtstraat hebt geplaatst.

Er is wel één ding waar u rekening mee moet houden voor het kopen van een lichtstraat. Dit zijn namelijk de glasuitvoeringen. Er zijn verschillende glasuitvoeringen te vinden. Echter staat de ene uitvoering een stuk beter dan de ander.

De uitvoering heeft vooral te maken met de hoeveelheid zon die het glas door laat. Ook heeft het te maken met de isolatie van het glas. Een lichtstraat kan met het verkeerde glas het hele huis namelijk een stuk kouder maken dan dat u misschien zou willen. Hierom moet u hier wel de juiste keuze in maken.