Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Verbouw & Verbouwing

Met de woorden verbouw of verbouwing doelen wij op een bouwkundige wijziging aan een bestaand gebouw of een deel hiervan. Zo kunt u denken aan een uitbouw van uw woning in de vorm van een dakkapel, serre, bijkeuken of garage. Bij de verbouw van uw huis tellen ook een nieuwe badkamer of een nieuwe indeling van de woning mee als een verbouwing.

Het duurzaam verbouwen is in opmars. Wij doen er dan ook alles aan om een verbouwing van groot en klein zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Wij zorgen voor de juiste J-Line materialen en onze vakbekwame werknemers zorgen ervoor dat de gehele verbouw netjes, strak en efficiënt verloopt, met een prachtig eindresultaat.
Doordat wij een strakke en doelgerichte werkwijze hebben, op de juiste manier onze materialen inkopen, kunnen wij u ook nog eens lage tarieven bieden.

Als u ons inhuurt haalt u dus niet alleen vakbekwame en professionele mensen binnen, maar een hoge kwaliteit qua verbouw voor de laagste prijs!

Tevens zijn wij ook een specialist op het gebied van renovatie en restauratie. Wilt u een woning of bedrijfspand in de oorspronkelijke staat laten herstellen of heeft u een project dat moet worden gerenoveerd, helpen wij u graag.

Wat kunt u van ons verwachten:

  • Professionaliteit
  • Kwaliteit
  • Vakbekwaamheid
  • Vrijblijvende offertes
  • Service en garantie
  • Lage prijzen

U kunt bij ons terecht voor:

  • Verbouwen en verbouwingen
  • Renovatie en restauratie
  • Onderhoud
  • Advies

Wilt u ons uw verbouwing gunnen en daarmee uzelf verzekeren van een goede verbouwing die netjes, duurzaam en efficiënt verloopt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en ontdek onze kwaliteiten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Xander-renovations.be is werkzaam in de Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Limburg, Brabant en Antwerpen.

Wilt u meer informatie over ons bouwbedrijf, neemt u dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een verbouw offerte aan en ontdek uw voordeel.

Pastorijstijl

De dag van vandaag komt bij nieuwe gebouwde huizen de pastoriestijl of pastoriestijl veelvuldig voor. We kunnen zeggen dat een pastorijstijlwoning enorm zeer populair is in Vlaanderen. Een woning in pastoriestijl biedt veel ruimte en heeft een statige maar toch gezellige uitstraling, een pastorijstijl is een perfecte stijlkeuze als u het huis van uw dromen wilt laten bouwen! Bij het ontwerpen van deze stijl gebruiken we veel natuurlijke materialen, een pastoriewoning is een huis in landelijk stijl met veel charme. Een zeer gezellige woning dat lijkt op de pastorij van vroeger.

Villabouw

Wat Architect Gruwez van andere architectenbureaus onderscheidt is de klantgerichte werkwijze op maat. Wij gaan uit van uw persoonlijke bouwwensen en luisteren hier aandachtig naar. De droom van iedere klant resulteert in een uniek bouwprogramma met de stijlkeuze die de klant wenst voor zijn villa (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan villabouwer Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. Ook voor sleutel op de deur kan u bij ons terecht.

Huis bouwen

Vooraleer je een huis kan beginnen bouwen, moet je op zoek gaan naa de geschikte bouwgrond. Heb je de perfecte bouwgrond gevonden? Plaats er dan onmiddelijk een optie op, zodat je zeker bent van dit jou bouwgrond is om een huis te bouwen. Let op je budget want een huis bouwen kost geld, naast de kosten van de bouwgrond zijn er nog andere kosten zoals : de notariskosten, kosten voor de registratierechten, kost van de onroerende voorheffing,… Maak er je van bewust dat je voldoende financiële mogelijkheden moet hebben, want elke maand is er een hypothecaire lening af te betalen bij het bouwen van een huis.


Het budget overschrijden is ieders grootste angst als het op verbouwen aankomt. En met goede reden.

Zelfs als je het essentiële advies volgt dat we al jaren geven – bouw een buffer van 20 procent in om onaangename verrassingen te dekken, vraag referenties van aannemers en controleer ze, verban de woorden “terwijl je toch bezig bent” uit je vocabulaire – is het moeilijk om uiteindelijk niet meer uit te geven dan je wilt.

Met wat strategisch denken over ontwerp, materialen, en timing, kunt u kosten besparen zonder te snijden hoeken. Hieronder laten we u zien hoe u dat kunt doen, van het grote tot het kleine, zoals een wandarmatuur verkiezen boven een inbouwlamp.

Maar een andere universele waarheid over woningverbetering is dat alle kleine dingen bij elkaar optellen. Dus een andere belangrijke overweging om mee te beginnen is om te beslissen of u al dan niet het hele huis wilt afbreken en helemaal opnieuw wilt beginnen.

Is het goedkoper om te verbouwen of een nieuw huis te bouwen?
“De meeste klanten willen deze woorden niet horen,” zegt Paul Irwin, design director bij Landis Construction, in de regio Washington, D.C., “maar het moet echt worden overwogen bij grote verbouwingen. “In één geval, bijvoorbeeld, bleek uit de plannen voor een aanbouw van 1.300 vierkante meter dat de bestaande fundering van het huis niet aan de eisen voldeed en vervangen zou moeten worden – een voorstel van 30.000 dollar.

Na het berekenen van de kosten kwamen de eigenaars tot de conclusie dat het net zoveel zou kosten om het huis, een voormalig zomerhuisje, te renoveren als om het nieuw te bouwen. “Voor een relatief kleine meerprijs,” zegt de eigenaar, “krijgen we alle voordelen van nieuwbouw terwijl we het karakter en de sfeer van ons oude huis behouden.”

Kosten om te verbouwen: €570.000
Kosten om te herbouwen: €588.000
Bespaard: Voor €8.000 kregen de eigenaars maar liefst €60.000 aan nieuwe leefruimte, plus verbeterde veiligheid en energie-efficiëntie.

Als u uw keuken kunt reorganiseren en uitrusten voor optimaal gebruik, hoeft u de muren misschien niet uit te blazen om meer vierkante meters te krijgen. Begin met het vervangen van ruimteverslindende planken door kasthoge, uittrekbare lades van 8 inch breed, met daarin rekken voor conserven en andere spullen.

“Je krijgt drie of meer horizontale vlakken waar je er anders maar één zou krijgen,” zegt Piet de boer een architect bij Xander Renovations | Bouwen en verbouwingen

Je zou makkelijk een paar duizend kunnen uitgeven om kasten uit te rusten met upgrades zoals verdelers, uittrekbare pottenbakken en lazy Susans, maar je zult een veelvoud van dat bedrag besparen door de toevoeging over te slaan die je dacht nodig te hebben.

Kosten om keuken uit te breiden met 200 vierkante meter:  €48.000 tot € 95.000
Kosten van super-efficiënte, op maat ontworpen kasten: € 35.000
Bespaard: Tot €60.000

2. Breng natuurlijk licht binnen zonder ramen te plaatsen

Voordat u een groot gat in de zijkant van uw huis zaagt en het geraamte herschikt, overweeg dan minder invasieve – en minder dure – manieren om licht op te vangen.

Om bijvoorbeeld een badkamer of hal zonder ramen op te fleuren, kunt u een “lichtbuis” installeren, die tussen dakspanten wordt geschoven en zonlicht naar de woonruimte leidt.

Kosten voor een dubbel geïsoleerd raam: €1,500
Kosten voor een lichtslang: €500
Bespaard: €1.000

3. Ga naar het recyclagecentrum

Verschillende gouden deurknoppen.
Met dank aan Habitat for Humanity
Doe-het-zelvers kunnen flink besparen op gerecyclede of licht gebruikte armaturen en bouwmaterialen. Habitat for Humanity heeft ongeveer 400 ReStores in het hele land, waar je hergebruikte materialen kunt kopen voor de helft van de prijs van het huiscentrum.

Een voorbehoud: veel aannemers zullen niet werken met geborgen voorwerpen, of huiseigenaar-geleverde materialen in het algemeen, omdat ze niet willen de aansprakelijkheid te nemen als er iets misgaat.

Dat gezegd hebbende, als je je eigen werk doet, kun je alles vinden van voorgehangen deuren tot acryl dakramen tot gedeeltelijke bundels isolatie.

Prijs van een 4 bij 5 voet geïsoleerd raam in een huiscentrum: €600
Prijs bij ReStore: €300
Bespaard: €300

4. Doneer uw afval
Voordat u begint met een verbouwing, nodig de lokale Habitat for Humanity chapter uit om materialen en armaturen te verwijderen voor latere wederverkoop. “Ongeveer 85 procent van een huis is herbruikbaar,” zegt B.J. Perkins, Habitat’s ReUse programma manager, in Austin, Texas. “We kunnen het huis helemaal slopen, maar we kunnen ook de kasten, het bad, de gootsteen, enzovoorts meenemen.

Je bespaart ruimte op de stortplaats, krijgt een belastingvoordeel voor de donatie en je helpt een goed doel. Bezoek Habitat om een filiaal bij u in de buurt te vinden.

De kosten voor het weggooien van een badkamerinrichting: €50 tot €75
Kosten om te doneren: Niets, plus je krijgt een belastingaftrek
Bespaard: Ruimte op de stortplaats (en een beetje van je ziel)

5. Doe uw eigen demo
Je huis slopen is misschien niet zo duur als herbouwen, maar je kunt nog steeds geld besparen door een deel van de sloop zelf te doen – zolang je maar voorzichtig te werk gaat.

De reden: Een roekeloze sloper kan onbewust een dragende muur verwijderen of, erger nog, een reciprozaag in onder spanning staande bedrading of onder druk staande leidingen duwen.

6. Houd rekening met de kosten op lange termijn, niet alleen met de winst op korte termijn
Als uw aanbouw bijvoorbeeld beplanking vereist, kunt u op de lange termijn meer besparen door nu te betalen voor de voorgestreken en voorgeschilderde variant. Het kost 10 tot 20 cent extra per meter, maar “u betaalt uiteindelijk de helft van het aantal verfbeurten”,

De reden? Fabrieksafwerkingen worden aangebracht op droog hout onder gecontroleerde omstandigheden – geen regen, geen felle zon. “Ik heb zo’n tien jaar geleden voorgefinishte klappen op mijn huis gebruikt en de enige fout in de afwerking is af en toe een schimmelvlek die er gemakkelijk af te wassen is,” zegt Eldrenkamp. “De verf ziet eruit alsof hij nog gemakkelijk tien jaar goed zal zijn.”

Een concept van Linkbuildingpicknicktafelslinkbuilding